Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Остава в ареста

“Красен е  отгледан в сплотено семейство с много любов. С много трудности и много икономии успяхме да осигурим образованието му.” С тази майчина изповед майката на 32-годишния вече бивш инспектор от Българската агенция по безопасност на храните д-р Красен Крумов Даниела Вичева се опита да омилостиви съда по делото за определяне на мярка за неотклонение на сина й, който беше заловен с 80 килограма марихуана, открити в негова къща в кв. Дивдядово. Вичева, беше като свидетел за качествата на обвиняемия за държане на наркотици и отглеждане на марихуана Крумов.

Родителката обясни, че след завършването си синът и си е намерил работа в БАБХ, където съвестно изпълнявал задълженията си. Къщата в Дивдядово купил преди време, като теглил за нея 20-годишен кредит. Изплащал го със заплатата си като инспектор в агенцията в Шумен, а останалите му нужди покривали майка му и баща му.

 

Майката Даниела Вичева се яви в съда в качеството си на свидетел и обясни пред съдията и присъстващите репортери за любовта, с която е отгледан нейният син.

Искал къщата да е пълна един ден с животни и с деца. “Скоро се записа на народни танци.” – продължи с положителните характеристики на детето си Вичева. По думите й след задържането и последвалото първоначално освобождаване младият мъж се върнал съвестно на работното си място и продължил да изпълнява задълженията си в БАБХ, а на 11 октомври веднага щом разбрал, че му е повдигнато обвинение, подал молба за напускане за да не накърнява имиджа на институцията.

Положителните думи на майката останаха в сянката на това, което разказа по случая прокурор Маргарита Георгиева. Обвинението поиска постоянен арест за младия ветеринарен лекар заради голямото количество марихуана, която в никакъв случай не можела да мине за лична употреба, каквато била тезата на Крумов, както и за образователния му ценз – като медик много добре е знаел какво причинява марихуаната и нейната употреба. Въпреки заявлението на майката, че синът й не пуши трева, прокурор Георгиева обясни, че пред разследващите Крумов е признал, че пуши и си сее още от времето, когато е бил студент. Откритото количество марихуана е от най-големите разкривани в Шуменско през последните години. По данни от съдебни дела килограм сушена тревна маса носи печалба от 15 хиляди лева.

С това, че клиентът й сътрудничи изцяло на разследването адвокатката на Красен Крумов поиска една идея по-лека мярка за него – домашен арест. Аргументите на защитата и тези на свидетелката Вичева не бяха взети предвид от съдия София Радославова, която наложи на обвиняемия Красен Крумов най-тежката мярка за неотклонение – “Задържане под стража”.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *