Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 372

Ден на Общината

В Деня на българската община – 12 октомври ученици, студенти и граждани посетиха  сградата на местната администрация, за  да се запознаят с дейността  й.

Членовете на новия Ученически парламент към Общинския младежки дом и студенти от различни специалности на ШУ “Еп. К. Преславски” бяха гости на кмета Любомир Христов.

Градоначалникът ги провокира всеки от тях да разкаже как точно си представя работата на младежките организации и какво биха направили те за града. Младите хора, сред които имаше и студенти от други градове, споделиха представата си за уреден град.

Кметът им обърна внимание на паркирането и на вандалските прояви, с които общината трудно се справя. Градоначалникът потърси помощ от младите хора и получи предложение младежите сами да организират разговори в училищата със своите съученици на тема вандализъм. Студентите, които имат повече житейски опит заявиха, че за да бъде привлекателен един град за учене и живеене, това зависи от местната власт. Те поискаха да се благоустроят районите около Ректората на Шуменския университет и около педагогическия факултет, за да придобият европейски вид, какъвто подхожда на едно висше училище. Сунай Алиев връчи покана на кмета да присъства на 7 декември на абсолвентската церемония, която ще се състои в зала „Арена Шумен“.

Час по-късно експерти от отдела по образование в общинската администрация посрещнаха ученици от шести клас на Трето основно училище. Общинските служители ги запознаха с работата на различните отдели и административни звена в общината.  В края на посещението си учениците влязоха и в заседателната зала на Общинския съвет – Шумен, където съветниците обсъждат и вземат решения за развитието на общината.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *