Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Дискотечен тормоз

От дискотечен тормоз се оплакаха граждани на Шумен, живеещи на ул. „Рафаил Попов“ 1. Те дойдоха в приемния ден на кмета Любомир Христов с надеждата да прекрати терора от денонощните високи децибели на дискотека „Мултифейс“. Проблемът стресира  живеещите стена до стена с дискотеката от години и няма сила, която да го реши. „Принудени сме да гледаме, а и децата ни стават свидетели, пиянски изпълнения всяка нощ, побоища, стрелби, афтър партита, продължаващи до 8 ч. сутринта. И никой не ни е питал дали сме съгласни да живеем на такъв стрес“, казаха Иво Илков и Владимир Крумов, които от името на всички потърпевши, потърсиха съдействието на кмета  Любомир Христов. Той от своя страна им обеща, че при наличие на възможност, ще се ограничи времето на разрешителното за удължено работно време на заведението. Кметът обясни, че е създал нарочна временна комисия за изработката на нов проект за Наредба 1, но до този момент няма получен документ. Той припомни, че за опазването на обществения ред отговарят и МВР, така че всеки следва да изпълнява задълженията си.

Двамата млади мъже поставиха и друг въпрос, който тормози живеещите в блока на „Рафаил Попов“ 1. Жилищните сгради имат вътрешен паркинг, но живеещите там не могат да го ползват заради спрелите по „Рафаил Попов“ коли. Заради синята зона, автомобилите масово паркират в пресечните малки улички, без да се съобразяват с указаните входове или гаражи, оплакаха се гражданите. Те попитаха кмета дали има възможност паркингът на блока да се направи платен на преференциални цени за живеещите там, за да са сигурни, че могат да паркират пред жилището си. Хистов си направи своеобразно проучване и попита младите хора дали са съгласни и „Цар Иван Александър“ да стане синя зона. Така негласно даде заявка, че се мисли в тази посока. Час преди приемния ден на заседание на икономическата комисия пък бе коментирано, че преди да се направи синя зона, трябва да се обособят и други безплатни паркоместа, макар и по-далеч от централната улица.

Светла Василева пък поиска от кмета в Дивдядово да бъдат изградени площадки за по-големите деца. От своя страна градоначалникът обеща общината да изгради две фитнес площадки. Не пропусна да заяви намерението си, обаче, да поиска среща с дивдядовчани за съгласието им старата сграда на детската градина да бъде преустроена в читалище, тъй като възстановяването на изгорялото няма да се случи в обозримо бъдеще.

Лазар Лазаров пък постави проблема за високите децибели от детските игри на спортната площадка  на ул. „Одрин“ 5 в кв. „Тракия“. Според него по света няма площадки в близост до жилищни блокове и общината трябва да вземе решение по този въпрос. Кметът заяви, че след изтичане на 5-годишния гаранционен срок по проекта, ще направи постъпки за преместването на спортната площадка. Гражданинът постави въпроса и за изпочупеното осветление и камери, за скъсаните мрежи, но градоначалникът напомни, че това е въпрос на възпитание. Не можем да поставим навсякъде камери, има и други институции, които се грижат за опазването на обществения ред, каза Христов.

От дупките пред блока на „Колю Фичето“ 2 се плакаха на кмета живеещите там. Делегация от квартала разясни на кмета, че имат проблем с ВиК-оператора, който ги водоснабдява с въздушна тръба, проблем имали и с налягането на водата. В светкавичен разговор с  инж. Дарина Мартева от  ВиК кметът получи обещанието, че до 15 октомври въпросът ще бъде решен – тръбата ще бъде подземна, ще бъдат запълнени и дупките след ремонта, заяви Мартева. Доволните от отговора граждани решиха да поставят и въпроса за неокосените пространства около трафопоста. Кметът им обеща, че ще изпрати писмо до енергото да си почистват около имотите. Видимо удовлетворени от бързата реакция на кмета, гражданите си поискаха и да бъдат запълнени дупките на паркинга. И след като получиха утвърдителен отговор, си тръгнаха с надежда, че проблемите на блока ще бъдат разрешени.

Коментари

  • Петър Минчев септември 25, 2018 в 8:27 pm

    Ех, да не видят нещо…Сега всички се явяват при кмета със снимки. А аз още си чакам албума…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *