Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Умопомрачителна концесия

Виждам една умопомрачителна цена за концесия  – 10 000 лв., за 20 години. Така Даниела Русева, председател на правната комисия на Общинския съвет в Шумен, определи на днешното заседание на комисията годишната концесионна такса за зала „Арена Шумен“, предложена от общинската администрация. Според зам.-кмета по икономическо развитие Росица Антонова сумата дори е оптимистична. Тя уточни, че в момента се приема само проект за план, а процедурата за зала „Арена“ вероятно ще тръгне чак през 2020 г. Антонова уточни още, че дотогава цените ще бъдат коригирани в зависимост от приходите и разходите, които залата ще акумулира, тъй като към този момент не може да се направи точен разчет. Според адвокат Пламен Петков към предложените параметри няма мотиви, които да обосновават цената.

Комисията не можа да вземе решение по предложената от администрацията докладна, тъй като само трима гласуваха „за“, Даниела Русева бе „против“ , а двама се въздържаха. Докладната ще се обсъжда на заседание на Общинския съвет на 27 септември.

Даниела Русева имаше забележки и по докладната за определяне цените за ползване на зала „Арена“. Според нея обявената цена в съответствие със законодателните изисквания трябва да бъде с ДДС. Комисията реши да се добави нова графа, кадето да бъде упомената крайната сума с включен ДДС.

Русева коментира и неяснотата при определяне цените за провежданите мероприятия от общинските структури, чиято такса се заплаща от бюджета. Не е ясно на какъв принцип се определят цените, заяви Даниела Русева. Управителят на ОЖИ инж. Юлиян Вълчев, под чието управление е залата, обясни, че цените за тези структури се определят  по себестойността на услугата в зависимост от реалните разходи за времето на ползване. Така сме дали възможност на общинските структури да ползват преференции, каза Вълчев.

Русева поиска детско-юношеските отбори да ползват залата за състезания безвъзмездно. От администрацията обясниха, че са приели предложението на спортната комисия, клубовете да заплащат по 400 лв., а общината да дотира до крайната сума на себестойността. Правната комисия прие предложението на спортната комисия, което следва да се добави в докладната.

Вълчев уточни, че себестойността на ползването на залата за до 12 ч. е 2228 лв. като през  лятото сумата е по-висока

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *