Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Обсъждат таксите за Арена

Комисията по култура на Общинския съвет в Шумен, с  председател Венцислав Венков, прие на свое заседание днес Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Шумен. Измененията засягат таксите и цени на услуги за многофункционална зала „Арена Шумен“.

Според предложените от ОП „ОЖИ“, които стопанисват залата, цени, наемът за ползване на основна зала  за мероприятия със седящи места по трибуните, допълнителна настилка и допълнителни столове ще бъде 3025 лв. без ДДС  за ползване до 12 часа.

Ползване на основна зала за мероприятия със седящи места по трибуните и  допълнителна настилка  ще струва 2557.00 лв. без ДДС за до 12 часа.

Ползване на основна зала за мероприятия само със седящи места по трибуните ще струва 2228.00 лв.

Ползване на тренировъчна зала 50 лв. на час.

Ползване на конферентна зала ще струва 80 лв. на час. Всички тарифи са без ДДС.
По време на заседанието стана ясно, че събитията от спортния и културния календар ще се финансират от общината. Общината ще дотира събитията с известна част от сумите, тъй като с тези цени издръжката не може да бъде покрита, смята Вълчев, който заяви, че при определянето на цените са се съобразили със себестойността на мероприятието.

Все още залата не е натоварена и няма разчет на разходите за месец, каза зам.-кметът Росица Антонова. Според нея това може да стане към края или началото на новата година, когато ще има по-ясна картина за разходите. Според Вълчев най-големият разход за залата е климатизацията през лятото и отоплението през зимата.

Приемането на Наредбата ще даде възможност да се регламентира ползването на новата зала от различните видове потребители и да се събират приходи за осигуряването на необходимата поддръжка на залата, свързана с нейната ежедневна дейност.

Комисията прие и идеята за даването на концесия на зала Арена Шумен и тенис-корта зад езиковата гимназия. Изразени бяха притеснения, че определената годишна концесионна такса за зала Арена от 10 000 лв. е ниска, но въпросът ще се обсъжда на сесията.

Комисията по култура прие и Програма за развитие на туризма. По предложение на председателя Венцислав Венков бе решено през декември на съвместно заседание на комисията по култура и Съвета по туризъм да бъде приет план за 2019 г.

Одобрено бе и искането на фондация „Икра“ сградата на бивша детска градина в кв. Еверест да им бъде предоставена за ползване за още 5 години.

Обсъдено бе предложението на Светлана Цолова за откриване на единен билетен център, който да изградят със собствени средства. След обсъждане в Архитектурния съвет е било взето решение общината да изгради павилиона и той да бъде отдаван под наем за тази цел. Засега предложението  е той да бъде ситуиран до автобусната спирка на шестицата до Градската градина. Предложението на Цолова бе отложено за разглеждане на следващо заседание, когато общината ще има по-ясна визия за реализацията на единния билетен център.

Коментари

  • valio kita септември 20, 2018 в 2:18 pm

    nqma bezplatni bani4ki

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *