Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Нови гори

Нови гори, на площ от 70 декара, ще бъдат залесени тази есен в ДЛС-Паламара. В землището на Каолиново ще изникне гора от 1 575 тополи, а в покрайнините на село Пет могили ще бъдат залесени  30 015 фиданки от вида цер. Това съобщи говорителят на СИДП в Шумен Татяна Димитрова

По финансов план тази година трябваше да залесим 50 декара с топола и 20 декара с цер. Заради обилните дъждове през лятото не можахме да изпълним изцяло почвоподготовката за тополовата култура, но въпреки неблагоприятните условия до края на месец ноември в стопанството ще има 70 декара нови гори, обясни директорът на ДЛС-Паламара инж. Севен Башлъ. Той допълни, че съотношението топола/цер ще бъде обърнато в полза на втория дървесен вид, но заложените по план декари ще бъдат залесени.

ДЛС-Паламара е на първо място по създаване на нови гори сред стопанствата от област Шумен. Всички дейности се извършват от работниците на териториалното поделение, а дръвчетата които ще бъдат залесени са отгледани в разсадниците на ДГС-Шумен и ДГС-Търговище.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *