Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Хоро се вие

Фолклорен събор „Шуменска есен с танц и песен“ ще събере на Шуменското плато тази събота над 300 участници от над 20 самодейни и любителски фолклорни състави. Организаторите канят всички, които обичат българския фолклор да споделят любовта си и заедно да се повеселят.

 

Събитието ще се проведе на паркинга пред Комплекс „Шуменско плато – Стъклото“ на 22 септември от 10 ч. Програмата ще започне с изпълнения на организаторите от ФТА „Гайтани“ и ДТА „Пъргавелче“, след което на сцената ще излязат самодейни състави от шуменския регион. Досега заявка за участие са направили 22 групи, а цифрата на танцьорите надминава 300 души, съобщават организаторите.

След 14 ч. ще започне свободната програма, в която ще могат да се включат всички гости на събитието. Оркестър „Шумен“ ще свири българска народна музика от различни етнографски области и всеки желаещ ще може да се хване на хорото.

Съборът не е с конкурсен характер. Целта на събитието е отново да се напомни за красотата и многообразието на българския фолклор.

Организатори на събитието са Сдружение Фолклорен Танцов Ансамбъл „ Гайтани“ и Комплекс Шуменско плато –„ Стъклото“.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *