Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Дара на Карнавала

Дара и Силвия Кацарова ще бъдат атракцията на  X Карнавал на плодородието в Шумен, който ще се състои от 28 до 30 септември. Те ще пеят на 29 септември от 19 ч. на откритата сцена на пл. „Освобождение“.

Карнавалът тази година ще си има талисман, но засега той няма име, поради което Общината обявява конкурс. Всички, които имат идея, могат да изпратят предложенията си на адрес  r.encheva@shumen.bg.  На логото е изобразен таралеж, стъпил върху диня и около него в орбита се въртят плодове и зеленчуци. Творческото хрумване е на художника Петьо Дамянов и бе одобрено от експертния художествен съвет сред 7-те кандидатури на рекламни агенции и художници.

Подготовката за Карнавала започва още на 25-и и на 26-и септември, когато  във всички търговски вериги ще бъдат раздавани флайери с програмата на Карнавала. Това заяви един от организаторите и председател на журито Красимир Савов, старши експерт в отдел „Култура“ на община Шумен.

На 26-и септември ще има и дефиле по пешеходната зона, в което ще се включат кукерите от Макак, мажоретките, състави от Македония и др. Участниците също ще канят с флайери гражданите и гостите на града да се включат в Карнавала или да бъдат зрители на шоуто.

На 28 септември от 17,30 ч. в зала „Арена Шумен“ започва фолклорният концерт, в който ще участват танцовите състави и ансамбли, спечелили призови места в национални и световни конкурси –  „Луди млади“, „Мадара“ и „Шумен“.

От 18 ч. отново ще има дефиле по пешеходната зона.

Официалното откриване на Карнавала на плодородието ще бъде в 19 ч. на 28 септември на откритата сцена на пл. „Освобождение“. В концерта там ще участват ансамблите от Сърбия и Македония, „Шарено герданче“ от Търговище. Концертът ще завърши с 15-минутно огнено шоу, представено от група от София. На финала ансамблите, които участват в концерта в зала „Арена“ ще обградят присъстващите със 100 факли.

На 29 септември в 11 ч. на същата открита сцена е концертът на Дъравна филхармония – Шумен и градския духов оркестър „Михаил Биков“.

В 15,30 ч. започва карнавалното шествие, което ще се движи от Руски паметник до Военния клуб. В него се очаква да се включат над 2000 участници. Журито, в състав Красимир Савов, художникът фотограф Ивайло Сакелариев, арх. Чинка Тодорова, доц. Ростислава Тодорова от Шуменския университет и актрисата Стефани Лечева, ще отсее победителите и в 19 ч. на откритата сцена ще обяви наградите. Тази година има включени нови теми, променено е леко съдържанието, но запазваме традиционните елементи, каза Красимир Савов. Той прикани шуменци да се включат в конкурса „Карнавално семейство“ – вече има подадени 5 заявки – и в конкурса „Домашен любимец“, за които има подготвени специални награди.

След обявяването на наградите, започва концертът на Дара, а след нея ще пее Силвия Кацарова.

На 30 септември е кулинарната изложба-базар. Тази година тя ще бъде в парка досградата на Общината.  Кулинарните вкусотии ще бъдат разположени на 100 маси, а за доброто настроение на присъстващите ще се грижат състави от СУ „Сава Доброплодни“, каза Десислава Златева. Освен нея в журито за определяне на наградите ще бъдат включени Иван Железчев – производител на рибни консерви и др. продукти, както и Васксо Василев – собственик на хотели, сладкарници и кетъринг. Журите ще тръгне на обиколка около 10 ч., а  два часа по-късно ще обяви и наградите.

Повече подробности на:http://www.shumen.bg/%D1%88%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD/

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *