Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

88 тона отпадъци

Екипът на РИОСВ – Шумен почисти района около ловната хижа.

2 521 доброволци от общините в област Шумен се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“. Почистени бяха отпадъци от общо 223 места. Това е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда.

Към 16.00 ч. днес, по информация на общините и на РИОСВ, до регионалните депа са извозени общо 88,7 тона отпадъци, събрани от общините в област Шумен.

В община Шумен в кампанията се включиха над 900 души, почистените площи са около 180 дка. До регионалното депо в кв. Дивдядово са извозени 7,1 тона отпадъци.

Почистени са детски площадки, междублокови пространства и зелени площи, като най-голяма активност са проявили жителите на кварталите „Тракия“, „Добруджа“ и „Боян Българанов“. Доброволци са почистили заслоните на Шуменското плато, парк „Кьошкове“,  стъпалата към паметник „Създатели на българската държава“. В акцията по почистване са участвали групи от Шуменския университет, филиал Шумен към Медицинския университет, туристическо дружество „Мадарски конник“, дирекцията на природен парк „Шуменско плато“, фирми, ведомства и граждани.

В останалите общини в региона са почистени входно-изходни пътни артерии, паркове, детски площадки и районите около централните части на населените места в общините.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *