Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Акция с продължение

Над 80 водачи получиха съвети за пътна  безопасност от деца по време на полицейска акция в Нови пазар и Каспичан, която се проведе в рамките на започналата от областния град кампания на ОДМВР – Шумен “Да пазим нашите деца”.

Бъдещият първокласник Александър беше най-малък сред децата, които за пореден отправиха призив към водачите на автомобили да внимават, когато край или на пътя забележат дете. Тръгваме на училище, но понякога докато играем бягаме, и можем да излезем на пътя. Вие сте големи и сте по-внимателни от нас, затова ни пазете. Ние също ще внимаваме. Като порасна и стана полицай, ще ви проверя пак, обясняваше Алекс на водачите. Съветите допълваше майка му – полицай Татяна Патлеева от РУ- Нови пазар. С помощта и на 11-годишните  Валерия, Веси, Румяна и Радина посланията стигнаха до повече шофьори. Водачите получиха листовка и подарък – сенник за автомобил.

Преди началото на новата учебна година на територията на областта са проведени работни срещи с Регионално управление на образованието – Шумен и с кметовете на общини. Обсъдени са мерките за гарантиране на сигурността на учениците, родители и близки за първия учебен ден и недопускане на нарушения на обществения ред. Уточнени са начините за бърза връзка между училищните ръководства, фирмите за охрана и районните полицейски управления.  Предоставени са списъци с имена и телефони на полицейските и младши полицейските инспектори, които обслужват съответния район.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *