Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Номинация за “Арената”

Многофункционалната зала “Арена Шумен” е сред номинираните в Осмото издание на наградите LUXURY Property AWARDS 2018 като пример за впечатляваща архитектура и функционалност, съобщи сайтът “Банкер.бг”. Наградите ще бъдат връчени на 10 октомври в балната зала на хотел Premier BW – София.

Според изданието Шумен е сред малкото градове в България, които могат да се похвалят с модерна многофункционална спортна зала. Като архитектура и функционалност „Арена Шумен“ е може би най-добра след столичната, категорични са изпълнителите на проекта. Строителството на залата се финансира с 8,5 млн. лв., отпуснати като държавна субсидия от правителството на Бойко Борисов през август 2016 г.

 

Модерното съоръжение и красивият парк около него са изградени на терена на бившето военно поделение „Пети полк“ на входа на града. Строителните дейности започнаха в началото на 2017 г. и залата е изградена за по-малко от година и половина. Теренът на входа на Шумен, върху съборените казарми с отпаднало предназначение, днес е променен до неузнаваемост. Призрачното и опасно място зад високите зидове днес е достъпно и много приятно за посетителите, пише още авторът на Банкер.бг, който описва и разпределението на помещенията в самата зала.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *