Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Добрите хора, ех…

27-годишна жена с малко дете от Шумен е намерила мъжки портфейл със сумата от 607 лева и лична карта и го предала в полицията, съобщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова. Жестът е поредната проява на човещина и честност от страна на жители на Шумен и е станал в понеделник следобед.

Айсел Ахмед била на разходка из града с едногодишния си син. Докато бутала детската количка по пешеходната зона на “Славянски”младата жената забелязала паднало на земята портмоне. Вдигнала го и след като видяла, че има голяма парична сума и лична карта веднага отишла с детето в полицейското управление в Шумен, за да го предаде.

“Нито за един момент не ми е минавала мисълта да не предам парите в полицията.” – разказала Айсел, която преди да излезе в отпуск по майчинство и да роди работила като  касиерка за по-малка сума, отколкото е намерената в портфейла. “Веднага си представих как щях да се почувствам, ако си загубя цялата заплата. Представяте ли си ако това са единствените пари на някое семейство.” – разказала жената.

Личната карта в портфейла била на 40-годишен мъж с адрес в село Висока поляна. Собственикът е издирен с помощта на кварталния полицай. В следобедните часове във вторник той отишъл в РУ- Шумен, за да си ги получи. От години д-р Левент Османов работил като ортопед в Турция. Връщал се често в родното си село при своите близки.

 

В понеделник следобед бил в Шумен, и обменил парична сума, част от която решил да дари на две деца, пострадали след инцидента в Хитрино. “Разбрах, че съм си загубил портфейла когато се прибрах у дома. Странното е, че имах някакво усещане, че ако съм го загубил в Шумен, ще се намери. Знам, че има много съвестни хора. Много се зарадвах, когато ми се обадиха по телефона и ми съобщиха, че млада жена е намерила и предала портфейла в полицията.” – разказа доктор Османов. С близките му били тръгнали на път, и се върнал да си го получи. “Радвам се, че има доблестни хора. Ще се срещна с жената, която е намерила и предала вещите ми, за  да й благодаря лично.” – каза лекарят.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *