Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 150

Акцията продължава

Над 320 човека се изследваха безплатно за хепатит В и С по време на втората акция в рамките на кампанията „Скъсай с хепатита!“, която се проведе на 10 септември 2018 г. в Шумен под личния патронаж на д-р Нигяр Джафер – зам.-председател на Народното събрание и председател на здравната комисия в парламента. Изследванията отчетоха три положителни резултата за хепатит В – жена на 39 г., жена на 63 г. и мъж на 55 г., както и два положителни за хепатит С – мъж на 51 г. и жена на 63 г. Всички те са насочени за допълнителни изследвания и консултация със специалист гастроентеролог.

Заради големия интерес към акцията и многото желаещи да се изследват, Регионална здравна инспекция (РЗИ) – Шумен ще продължи инициативата в рамките на кампанията „Скъсай с хепатита!”. Безплатните изследвания ще се извършват от днес до 14 септември в сградата на РЗИ – Шумен, пл. „Освобождение” №1, ет.2, ст. №11 от 9,00 до 15,00 ч.

Безплатните изследвания се извършват от квалифицирани и обучени лаборанти чрез бързи скринингови тестове, като се взема само капка кръв от пръста. Резултатите се получават на място, в рамките на до 15 минути. За провеждането на изследването не съществуват ограничения за преходна консумацията на храна и напитки.

Кампанията „Скъсай с хепатита“ се организира от Национално сдружение за борба с хепатита „Хепасист“ и сдружение „ХепАктив“.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *