Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 150

Заловено муле

Бабата е илюстративна

Помагач в телефонна измама бил установен и задържан от полицейски служители в Нови пазар, съобщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова.

 

Сигнал за опит за измама постъпил в полицията малко след 13 часа на 8 септември от 68-годишна жена от града. Тя съобщила, че малко преди това получила обаждане по телефона от непознат мъж, който се представил за полицай, и я помолил да съдейства за залавяне на телефонни измамници. Според указанията, които й дал трябвало да събере всички налични пари и да ги остави до контейнер за смет, за да задържат измамника в момента на вземането им. Жената събрала около 3000 лева, но заявила, че ще ги остави не до контейнера а до врата на жилищен блок в центъра на града.

 

Оставила парите, но малко след това се усъмнила, и звъннала в полицията. Жената веднага прибрала оставената парична сума. На място били изпратени незабавно полицейски служители, които заварили човека, който трябвало да прибере парите – мъж на 42 години от Нови пазар.

Пред униформените мулето обяснило, че няколко дни по-рано му била предложена работа от жена, с която се запознал чрез Фейсбук. Тя му предложила да работи за нейния шеф, който имал фирма за недвижими имоти. Мъжът се съгласил. На следващия ден му се обадил мъж и му предложил да ходи по адреси, за да получава документи. Така дошла и поръчката на 8 септември. Мъжът бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. Работата по образувания заявителски материал продължава.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *