Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Плячка в маратонката

Близо 7 хиляди лева измъкнали телефонни измамници от 69-годишна жена от Велики Преслав, съобщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова. Парите са се изпарили към авторите на измамата, но полицията е успяла да открие и арестува двама младежи, служили за мулета на бандитите. И двамата на възраст 19 и 27 години били с чисто досега криминално минало. По предварителни данни няма информация да са участвали в други телефонни измами.

Измамата станала на 16 юли т. г.  Жертвата била подлъгана по използваната  в последно време схема “помощ на полицията“. Неизвестен позвънил на домашния й телефон и се представил за полицейски служител . Обяснил, че в града се провежда акция за залавяне на телефонни измамници, заловени били трима, а четвъртият се издирвал. Казали на жената, че в задържаните бил намерен списък с телефонни номера на  потенциални жертви и нейният номер фигурирал в списъка. Казали й да очаква обаждане и ако получи такова я помолили да окаже съдействие на полицията за задържане на измамника.

Малко по- късно на телефона й се обадил мъж, който започнал да сипе закани и заплахи, в случай че не му бъде предадена конкретна парична сума. Жената веднага разбрала, че става дума за измама. Малко след това и позвънил „полицаят“  и й казал да остави пред вратата на жилището си в найлонова торба всички налични парични средства, за да може измамникът да бъде задържан на място. С идеята, че помага на полицията жената събрала 6920 лева, поставила ги в торба и ги оставила пред дома си. Получила указания да се прибере, за да не пострада ако има престрелка при задържането на измамника. Малко по-късно установила, че била измамена и подала сигнал в полицията. Проведените издирвателни действия дали резултат и помагачите- двама жители  на град Нови пазар са били установени. Разпитани са от полицейски служители. С.К (19г.) и С.И. (27г.)  направили пълни самопризнания.

Обяснили, че били наети на работа след пусната в сайт за продажба на автомобили обява за продажба на лек автомобил. С тях се свързал мъж, който им предложил да работят за него, докато продадат автомобила. „Работодателят“ им се представил за търговец на автомобили. Казал, че има клиенти, от които трябва да прибират капаро за поръчките му. Така ги изпратил във Велики Преслав. Парите за капарото на лек автомобил пък трябвало да оставят в маратонка на пътя в гр. Ветово. За „работата“ си получили по 200 лева.

Мулетата можело да останат неразкрити, ако не бил бдителен съсед на измамената болярка. Мъжът забелязал младежите да се навъртат около дома на жертвата си и успял да възпроизведе част от номера на автомобила, с който дошли и цвета. По тях полицаите успели да стигнат до собственика на колата.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *