Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 372

Полицаи с награди

Трима служители на МВР са наградени за разбиването на нарколабораторията в Кочово.

Полицай от участъка в Каспичан е бил награден с писмена похвала по предложение на началника на РУ Нови пазар Веселин Райнов заради проявен професионализъм и бързата му реакция при инцидент, по време на който полицаят е бил в почивка. Награденият е мл. експерт Красимир Миланов, младши полицейски инспектор в участъка, а случаят станал на 3 юни т. г.

Във въпросната неделя, в почивния си ден мл. полицейски инспектор Миланов посетил със семейството си заведение в централната част на Каспичан. Полицаят чул някой да говори на висок тон в близост до СУ “Панайот Волов”. Скоро се показал и “собственикът” на гласа – агресивен мъж, в състояние на видимо силно раздразнение. Полицейският служител го разпознал и проследил какво ще направи. Онзи влязъл във вход на жилищен блок, а Миланов изчакал отпред. Малко след това цивилният излязъл и се насочил към паметник в центъра на града, извадил пистолет и демонстративно стрелял с него.

В създалата се ситуация Красимир Миланов се отправил към човека с пистолета, а той вместо да се притесни насочил оръжието към полицая и казал, че ще го застреля. После се запътил към входа на блока. Миланов успял да подаде сигнал в оперативната дежурна част.. Докато дойде екип въоръженият отново излязъл до паметника и заплашил, че ще застреля някого. Ченгето скъсило максимално дистанцията и се доближило до агресивния мъж, успял да го обезоръжи, да обезопаси оръжието и извадил патрона от цевта на пистолета. Вече обезоръженият мъж бил откаран за лечение в Държавната психиатрична болница в Царев брод.

Общо 52 служители на ОДМВР- Шумен са наградени във връзка с професионалния празник на служителите от Министерството на вътрешните работи – 5 юли, съобщи пред репортери ст. комисар Ялчън Расим, шеф на областната дирекция.

С отличие „Обявяване на благодарност с парична награда“ със заповед на директора са наградени началникът на РУ- Шумен гл.инсп. Илиян Николов и ст. инсп. Младен Борисов н-к група „Престъпления против личността“ към отдел Криминална полиция в ОДМВР- Шумен. За висок професионализъм и постигнати съществени резултати в противодействието на конвенционалната престъпност и осигуряване на обществения ред с отличие „ Обявяване на благодарност с парична награда“ са наградени полицаите в група „Охрана на обществения ред към РУ- Шумен мл.инсп. Константин Димчев, мл. инсп. Стефан Стоянов, мл. инсп. Роман Шидеров, мл. инсп. Атанас Атанасов.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *