Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 372

Присъдена справедливост

Потърпевшият Пенчо Грешков описва ситуацията, довела до инцидента.

42-годишният Калин Обретенов е признат за виновен за причиняване на лека телесна повреда на водач от градския транспорт в Шумен. Случаят, за който Шмоко.бг е разказвал стана през октомври 2016 година. Обретенов трябва да плати глоба и обезщетение на бития шофьор – общо 2500 лева.

Инцидентът станал след спорна ситуация на кръстовището на бул. “Ришки проход” и ул. “Съединение” на 16 октомври 2016 към 12:20. 66-годишният шофьор Пенчо Грешков пътувал с автобус на “Шумен пътнически автотранспорт” към обръщача за да застъпи по 61-ва линия. По маршрута вече бил взел и един пътник. На Базовото училище на светофара спрял, светело зелено, а той трябвало да завия наляво по ул. “Съединение”. Докъдето му стигало полезрението – 60-70 метра напред било чисто и тръгнал, но в този момент с бясна скорост и свистене на гумите се задало БМВ сив металик. “Спрях за да го пусна, профуча край мен, а аз продължих по “Съединение”” – разказа за началото на случката Пенчо Грешков.

Грешков минал кръстовището на “Съединение” и “Добруджа” в горния край на Базовото училище, продължил към Сити център и малко преди административната сграда на “Топлофикация” бил застигнат от БМВ-то, с което малко преди това се разминал на светофара. Сивият металик го засякъл и го принудил да спре, след което водачът му отишъл да се разправя с Пенчо Грешков. “Бих го познал и сега. Изглеждаше като такъв, който постоянно бие.” – описа веднага след инцидента нападателя си Пенчо.

Мъжът от БМВ-то започнал да псува и да удря по шофьорската врата и стъклото на автобуса. “Отворих, защото щеше да го счупи и той зпочна да псува, с разни глупости да ме нарича, след това през отвореното стъкло ме удари два пъти в носа и два пъти в окото.” – разказа водачът на градския автобус. От носа на автобусния шофьор шурнала кръв, не можел дори да реагира, пътникът, който бил в рейса се обадил на 112. Той записал и част от номера Н1743.

Осми състав на Шуменския районен съд е признал шофьора на БМВ-то К. Б. О. за виновен за причиняване на лека телесна повреда – контузия на лява очна ябълка, кръвонасядане и оток на клепачите, както и контузии на носа на длъжностно лице – шофьор на автобус към „Шумен пътнически автотранспорт“ ООД , при изпълнение на службата му. Съдът е намерил, че деянието е извършено от хулигански подбуди. Биячът е бил освободен от наказателна отговорност и му е наложено административно наказание глоба от 1000 лева. Отделно трябва да плати и 1500 лева на шофьора на автобуса за причинени неимуществени вреди. Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *