Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Горска педагогика

Над 30 деца, на възраст от 6 до 13 години, се включиха днес в урок по Горска педагогика организиран от експерти от Североизточното държавно предприятие и ДГС-Смядово. В заниманията участва и д-р Мария Касчиева преподавател в ШУ „Епископ Константин Преславски“. През тази седмица малчуганите лагеруват в къща „Арима“ в село Сушина, като през всеки един от дните те танцуват, изучават бойни изкуства, рисуват и се забавляват.

Днес децата имаха възможност да разберат къде в гората може да се пали огън, какво трябва да направят, за да не замърсяват природата и как горските се грижат за опазването на всички обитатели на гората. Участниците в урока имаха възможност да отправят послания към своите родители, близки и приятели, чрез които да им покажат какво са научили по време на заниманията днес и как заедно трябва да пазим природата чиста.

Децата изработиха картички с растения, а д-р Мария Касчиева им обясни как се прави хербарий и как могат да съхранят творбите си по-дълго време. В края на днешния урок по Горска педагогика участниците в заниманията нарисуваха своите любими кътчета от гората и животните, които са се срещали по време на разходките си в ПП „Шуменско плато“.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *