Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Горско съвещание

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев проведе работна среща във Варна с ръководството на Североизточно държавно предприятие и директорите на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към предприятието. Обсъдено бе изпълнението на планираните добиви на дървесина и възобновяването на издънковите дъбови гори.

Специален акцент беше системната контролна дейност в обхвата на СИДП за предотвратяване на нарушения в горите. Директорът на СИДП инж. Веселин Нинов запозна зам.-министъра със стартиралата мащабна разяснителна кампания сред ловните дружини и стопанисващите дивечовъдни участъци по повод опасността от пренасяне и разпространение на африканска чума по свинете от съседни страни у нас.

„Проведохме поредица от срещи, които продължават и в Тервел, а след това и в Добрич. Наясно сме, че поради близостта си до границата с Румъния нашите стопанства първи ще поемат удара, ако африканската чума по свинете влезе на българска територия”, отчетоха от СИДП, като изтъкнаха, че стопанствата към предприятието работят съвместно с експертите от регионалните дирекции на Българската агенция по безопасност на храните по превенция на заболяването.

Директорът на РДГ-Варна, инж. Тодор Гичев увери от своя страна, че заедно с ветеринарните власти се организират специализирани обучения за ловци, които трябва да са подготвени да реагират в случай на преминаване на заболяването на територията на страната. Заместник-министър Добрев запозна участниците в срещата с мерките за недопускане, превенция и контрол на заболяването.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *