Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 372

Моят град…

Отборът на Шумен спечели първия от четирите полуфинали в образователно-патриотичната кампания на МРРБ “Моят град е моята крепост”. Стартът на кампанията беше днес в Шумен, утре е полуфиналът в Кюстендил, а след лятната ваканция   са състезанията в Габрово и Стара Загора. Знанията на младежите от Шумен, Варна, Добрич, Разград, Русе, Силистра и Търговище оценява жури, оглавявано от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, като му асистираха кметът на Шумен Любомир Христов, двама заместник-министри – на образованието и МРРБ и управителя на Шуменска област.

Кампанията на МРРБ освен чисто образователните цели има и чисто патриотичен подтекст – да накара децата и младежите да се гордеят с родните си места, а преди нейният старт министър Нанков обяви, че с нея МРРБ иска да мотивира младите хора да намерят причини да градят живота си там, където е сърцето – у дома.

На първия полуфинал в Шумен се явиха отбори от Варна, Добрич, Силистра, Разград, Търговище, Русе и на града домакин. Надпреварата мина в три състезателни кръга. В първия тур състезателите трябваше да отговарят на два въпроса от родния си край и да разпознаят по снимка обект от местната културна и туристическа инфраструктура, който е бил финансиран от Оперативна програма “Регионално развитие”.

Във втори кръг трябваше да разпознаят изпълнителя на песен по кратък откъс. В последния кръг имената на всички области в България бяха качени на Колелото на късмета и със завъртане всеки отбор трябваше да отговаря на въпрос за областта, която му се падне. Въпросите задаваха Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека. Първото място си извоюваха младежите от Шумен, които получиха раници и електронни четци Kindle. Отборът на Добрич се класира втори, а на трето място се класираха учениците от Силистра. Победата на Шумен извоюваха Ния Димитрова от ППМГ “Нанчо Попович” и Михаил Костов от СУ “Сава Доброплодни”.

 

 

Коментари

  • зимзелен юни 6, 2018 в 1:16 pm

    Само така!
    Умни млади хора ! Много авторитетно изглеждат и двамата представители на Шумен. Чудесно е да се види и такава публика.
    Успешно представяне и на финала!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *