Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 372

Спортен празник с “Алкомет”

Победител във волейбола стана тимът на Пресов цех

Няколкостотин работници и служители на “Алкомет” и членове на техните семейства се включиха в превърналия се в традиция спортен празник на дружеството. Старта на състезанията, игрите и пикника даде председателят на надзорния съвет на “Алкомет” Фикрет Индже.

“Това е едно от най-хубавите събития във фирмата, които създават приятелство в компанията. Тази традиция идва още от времето преди “Финметал” да купи “Алкомет”, може би от социалистическия период. Една чудесна традиция и ние искаме да я продължаваме и да я запазим като традиция. За нас това е 19-тата година, когато празнуваме този спортен празник, надяваме се Господ да ни даде повече години и да имаме възможност да го честваме по-дълго. Щастлив съм да видя служителите си усмихнати и щастливи и най-вече с техните деца и семейства. Това е прекрасно.” – коментира Фикрет Индже.

 

В спортната част на пикника акцентът отново беше върху Цар Футбол, но възможност да премерят силите си имаха и почитателите на волейбола, дартс, теглене на въже и канадска борба. За забавлението на най-малките се грижеше Алкомен, близък роднина на Супермен, а празнуващите бяха поздравени от танцовата формация “Луди млади” с хореограф Борис Иванов.

 

“До края на годината ще инвестираме 40 милиона евро, като си поставяме две цели. Първата – да подобрим качеството. Ние изнасяме за Централна Европа, един от най-деликатните пазари за нашите продукти.

Фикрет Индже, председател на Надзорния съвет на “Алкомет”.

За да можем да запазим позициите си и за в бъдеще ние се нуждаем от качество и да вдигнем стандарта. Втората ни цел е да увеличим капацитета. Оборудването, което купихме позволява да удвоим производството си. Но това няма да стане веднага, ще стане стъпка по стъпка, може би догодина 20-30 процента, следващата година други 20-30, докато достигнем максималните производствени възможности на новото оборудване.” – коментира положението с производството Фикрет Индже.

По думите му компанията е започнала износ за Съединените щати, търсенето е много голямо, но има въпросителни за американския пазар, след решението на Доналнд Тръмп за въвеждане на мита. “Изнасяме в САЩ фолио и някои продукти за автомобилната индустрия, в т. ч. фолио за кенчета за “Кока Кола”. Когато купихме компанията тя произвеждаше 5-6 хиляди тона на година. Сега планираме за тази година да произведем 70 хиляди тона.” – обобщи Фикрет Индже.

А ето и победителите в различните категории в спортните надпревари:
Футбол
1. Леярен цех
2. Логистика
3. Пресов цех

Дартс
1 Станимир Илиев и Николай Атанасов
2 Лъчезар Михов и Марин Цонев

Волейбол 
1 Пресов цех
2 Леярен цех
3 Финанси

При футбола победител стана отборът на Леярен цех.

Победителят на Дартс – Николай Атанасов

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *