Ходихте ли на море/планина?
Да

or

Не
гласували: 69

Кабели между блоковете

Кабелите на мобилните оператори бяха отрязани от електрическите стълбове, но сега висят между сградите.

Кабелите, които досега висяха по електрическите стълбове, вече са преместени и са провиснали между блоковете. Това заяви общинската съветничка Даниела Русева в началото на днешната сесия. Тя поиска да знае колко струва рязането на кабелите на общината и дали фирмите, собственици, са глобени. Вместо гражданите да страдат с дни без комуникации, по-редно беше на фирмите да бъдат наложени санкции, каза Русева.

На нейния коментар кметът репликира, че собствениците на кабели са неизвестни и няма към кого да бъдат насочени финансовите искания, което е почти абсурдно, тъй като по кутиите има достатъчно лепенки за собственост.

Според  Любомир Христов през зимата 33 електрически стълба са били повредени заради натежалите от снега кабели, с което обоснова рязането им, макар и за сметка на общината. Той потвърди, че общината е дала 10 000 лв. за отрязване на кабелите, а средствата за ремонт на стълбовете и отстраняване повреди по ел.мрежата, са били 18 000 лв.

Кметът заяви, че кабелите между блоковете засягат живеещите там, а не общината. Ако има проблеми и претенции, ще ги махнем и оттам, каза Христов.

Даниела Русева не остана доволна от отговора и коментира, че не е редно потребителите да бъдат ощетявани, а би следвало фирмите да получат санкции.

Коментари

  • Петър Минчев април 26, 2018 в 5:04 pm

    Съгласен съм с госпожата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *