Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 372

Деца доброволци

 

Отборът на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” с. Царев брод, заедно с ръководителката си.

От днес до 27 април в гр. София, на стадиона на Национална спортна академия „Васил Левски” ще се проведе национално спортно състезание с доброволци от детски полицейски управления към СДВР и ОДМВР. Организатор на това мероприятие е Главна дирекция „Национална полиция” със съдействието на Спортна асоциация на МВР и Български младежки Червен кръст.

Представител за област Шумен е отбор от ученици от ОУ „Свети свети Кирил и Методий” село Царев брод. Те са част от пети клас, а учениците бяха включени в пилотен проект „Детско полицейско управление” – 2016-2017 г., съобщи директорът на училището Тихомир Трифонов.

Състезанието между отборите от 28 областни дирекции ще премине в три направления: полицейска лична защита, безопасност на движението по пътищата и оказване на първа долекарска помощ-БЧК/БЧМК. Самото състезание ще се проведе на 26 април през целия ден, а техническата конференция е предната вечер. Подготовката на четиримата ученици продължи няколко седмици, сериозна и компетентна помощ беше оказана от БЧК в лицето на момичета доброволци от ПМГ „Н. Попович” и от инструктор по бойни изкуства от ОДМВР. Момчетата бяха водени и в кабинета на КАТ във връзка с подготовката им за модула БДП, уточни Трифонов.

В направление Полицейска лична защита състезателите по двойки ще проведат три атаки като част от атакуващи и защитни действия. В три етапа ще е състезанието по второто направление – отговор на въпрос от областта на безопасността на движението по пътищата; подреждане на пъзел и пътен знак и задача за правилно управление на велосипед. Като Оказване на първа долекарска помощ е предвидено да се провери практическата подготовка на учениците за оказване на ПДП при инцидент с пострадали чрез игрова ситуация. Тя ще е пресъздадена от статисти със симулирани за целта наранявания, както и теоретичната им подготовка за оказване на първа помощ и предотвратяване на различни по вид инциденти – ухапване от куче, измръзване, фрактури, изгаряне и кръвотечение.

Благодарение на съдействието на община Шумен е осигурен превоз за участниците, които ще бъдат придружени от учител от училището, инспектор от ДПС Светослав Христов, който работеше по пилотния проект и офицер от ОДМВР Шумен. Ръководството на училището е направило всичко необходимо за техническото и цялостно обезпечаване на отбора, в това число е и нова медицинска чанта с пълния набор с необходими по списък материали за състезанието по един от модулите, фланелки и шапки с надписи, кимона, храна и др., каза още Трифонов.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *