Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 372

Студентска конференция

 

Студентска научна конференция на тема „Екология и околна среда“ ще се проведе на 20 и 21 април в Аулата на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. В шестото й издание ще бъдат представени 49 научноизследователски доклада на студенти от Факултета по природни науки в Шуменския университет, от Лесотехническия университет, от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към БАН, от Софийския университет „Свети Климент Охридски“, Медицински университет – гр. Варна, Националната художествена академия, Държавния педагогически университет на Дагестан. Със свои разработки ще се включат и ученици от Средно училище „Сава Доброплодни“ в Шумен.

Откриването на конференцията е на 20 април в 13 часа в Аулата на Университета. От 13,15 часа проф. дгн Христо Пимпирев от Софийския университет ще изнесе пленарна лекция на тема „Антарктида – еволюцията на един континент и революцията на българското присъствие“. Присъстващите ще могат да разгледат и фотоизложбата „България на Антарктида“.

На 21 април от 13 часа пленарна лекция на тема „Животни-актьори“ ще изнесе доц. д-р Стоян Лазаров от Националния природен музей.

В програмата на конференцията е включена академичната лекция на проф. Николай Начев от Шуменския университет на тема „Антропология на екологията“. Проф. Начев организира и практически семинар „Природата пред фотообектива на изследователя“, в който могат да вземат участие всички любители-фотографи.

Организирани са две изложби под наслов “Земята е нашият дом”. Едната е с рисунки на учениците на Виолета Петрова от СУ „Сава Доброплодни“. Втората експозиция е с предмети, изработени от природни или рециклируеми материали. Свои творения ще представят 280 педагози, родители и деца от детски градини и училища от областите Шумен, Търговище, Добрич и преподаватели и студенти от ШУ.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *