Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

8 точки в града

Осем са точките за контрол по време на 24 часовата операция за скоростните режими, която се провежда на територията на ОДМВР- Шумен. До момента са установени  116 нарушения. Един от нарушителите е водач на лек автомобил Фолксваген, който преминал през  мобилна камера с 90 км/ час при разрешени 50. Електронният му фиш ще бъде на стойност 400 лева.

В рамките на операция ТИСПОЛ е засилен контролът на скоростните режими на територията на страната.  Създадена е организация за непрестанна работа с технически средства  за контрол на скоростен режим, като днес, 18 април  от 6 часа сутринта до 6 часа сутринта  на 19 април се провежда 24 часов контрол на скоростните режими.

Основната цел на 24 часовия контрол на скоростта е да намалее броят на  пътните произшествия. От началото на годината до момента на територията на ОДМВР- Шумен  са настъпили 189 пътно –транспортни произшествия. Тежките пътни инциденти са 25, в които са пострадали 26 участници, загинали са двама.

Контролът на скоростта   се осъществява както на участъците с концентрация на произшествия, така и в районите около училища, детски градини и участъци, които позволяват управление на моторни превозни средства с висока скорост.

От началото на годината са издадени 7490 електронни фиша  след нарушение на скоростта на стойност 772 550 лева. Издадени са и 8 ел. фиша  на стойност 3750 лева на водачи, които са управлявали моторни превозни средства без застраховка. За заснети нарушения на скоростта в населени места с превишение на скоростта над 50 км/ час са съставени 13 акта, като за нарушенията се предвижда и лишавана от правоуправление за определен срок.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *