Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 372

Подписка за път

Подписка с искане за ремонт на пътя в района на бившето ЗИЕНО от 20 фирми е постъпила в общината. Питане по този въпрос в Общинския съвет внася съветникът от АБВ Валентин Велев. Той поставя въпроса  дали общинска администрация знае за състоянието на общинската пътна мрежа в района на ЗИЕНО и дали ще се предприемат някакви мерки и в какви срокове.

В подписката се казва, че в обособената индустриална зона развиват производствена и търговска дейност над 30 фирми, осигуряващи прехрана на над 250 работници и служители. В района се осъществяват и търговски отношения с контрагенти от страната и чужбина.

Жалбоподателите констатират, че повече от 10 години пътната настилка не е обновявана и ремонтирана. Работещите и техните клиенти ежедневно са принудени да преминават през лунни кратери, дупки и неравности. Лошият път,освен че троши преминаващите МПС, но и създава лошо впечатление за общинската инфраструктура в района.

Като потвърждение за изрядността си към общината, фирмите посочват, че плащат над 7 500 лв. данък сгради годишно, което за 10 г. е сума около 75 000 лв.

Считам , че общината може да задели ресурс за запълване на дупките, а в следващата финансова година да задели средства за цялостно ремонтиране на пътя, пише в питането на Валентин Велев, който очаква отговор от кмета на сесията на 26 април.

Коментари

  • Светлозара Димитрова април 19, 2018 в 11:14 am

    От името на фирмите собственици на имоти в сградата на бившо ЗИЕНО БЛАГОДАРИМ на г-н ВАЛЕНТИН ВЕЛЕВ за приетата присърце молба за неотложния качествен ремонт на пътя.Знаем,че г-н Велев ще доведе до края задачата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *