Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 373

Отварят “Чупката”

 

Култовото през 80-те години на миналия век кафене “Чупката” отваря врати след 9-годишно прекъсване. Официалното откриване на реновираното капанче е днес в 16 часа, когато се очаква кметът Любомир Христов да пререже символичната лента на локала, който е собственост на общината, а от утре сутринта в 8 заведението ще бъде отворено за клиенти.

 

Кафенето, което се намира на “чупката” на  стъпалата от центъра на града към паметника “Създатели на българската държава” беше отворено почти едновременно с откриването на паметника и през годините с панорамата си стана любимо място на шуменци. Преди десетина години обаче започнаха проблемите, след като последователно се сринаха ВиК комуникациите и електрическата мрежа, а самият обект като конструкция започна да дава фира – протече покривът и се появи влага.

 

“Когато взехме обекта имаше проблеми от всякакво естество – нямаше канализация и водопровод, ние ги правихме наново, наложи се да сменяме цялата ел. система до първото табло, наложи се да ремонтираме покрива, който имаше течове, навън изравнихме и направихме нова настилка.” – обясни пред Шмоко.бг  Десислав Десподов, управител на фирмата наемател на “Чупката” “Данистар” ЕООД. Дружеството нае с договор за 10 години заведението до информационния център на Паметника на 18 април 2017 година, като в условието се включваше да пусне в експлоатация и “Чупката”. Община Шумен искаше от бъдещия наемател да инвестира в обекта минимум 70 хиляди лева, в офертата на “Данистар” сумата беше 140 хиляди и, според Десподов, ангажиментът на дружеството е изпълнен в пълния му размер.

 

В новия си вид вътре и вън “Чупката” ще разполага със 140 места, а за петък и събота наемателите са приели и първите резервации на клиенти. Кафенето ще работи целогодишно, като през зимата ще може да приютява 60 посетители. Сутрин ще отваря в 8 и ще работи до 23 вечерта. По обяд ще предлага скара и супи, обясни Десислав Десподов.

 

Коментари

 • Милен Димов април 13, 2018 в 12:39 pm

  Браво и успех!

 • Милен Димов април 13, 2018 в 12:39 pm

  Браво и за ви върви момчета!

 • койчо април 13, 2018 в 10:42 am

  цели 4 различни маршрута водят до чупката, не говори глупости !

 • valio kita април 13, 2018 в 8:15 am

  tam e sqnka ,nqma da imaklienti

 • Няма значение април 12, 2018 в 8:01 pm

  Това не е вярно има и друг път,по който може да се стигне до “Чупката”.
  Хайде стига с тия злобни коментари, не може ли да се зарадвате на нещо хубаво, което е направено за града!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *