Ходихте ли на море/планина?
Да

or

Не
гласували: 164

Отварят “Чупката”

 

Култовото през 80-те години на миналия век кафене “Чупката” отваря врати след 9-годишно прекъсване. Официалното откриване на реновираното капанче е днес в 16 часа, когато се очаква кметът Любомир Христов да пререже символичната лента на локала, който е собственост на общината, а от утре сутринта в 8 заведението ще бъде отворено за клиенти.

 

Кафенето, което се намира на “чупката” на  стъпалата от центъра на града към паметника “Създатели на българската държава” беше отворено почти едновременно с откриването на паметника и през годините с панорамата си стана любимо място на шуменци. Преди десетина години обаче започнаха проблемите, след като последователно се сринаха ВиК комуникациите и електрическата мрежа, а самият обект като конструкция започна да дава фира – протече покривът и се появи влага.

 

“Когато взехме обекта имаше проблеми от всякакво естество – нямаше канализация и водопровод, ние ги правихме наново, наложи се да сменяме цялата ел. система до първото табло, наложи се да ремонтираме покрива, който имаше течове, навън изравнихме и направихме нова настилка.” – обясни пред Шмоко.бг  Десислав Десподов, управител на фирмата наемател на “Чупката” “Данистар” ЕООД. Дружеството нае с договор за 10 години заведението до информационния център на Паметника на 18 април 2017 година, като в условието се включваше да пусне в експлоатация и “Чупката”. Община Шумен искаше от бъдещия наемател да инвестира в обекта минимум 70 хиляди лева, в офертата на “Данистар” сумата беше 140 хиляди и, според Десподов, ангажиментът на дружеството е изпълнен в пълния му размер.

 

В новия си вид вътре и вън “Чупката” ще разполага със 140 места, а за петък и събота наемателите са приели и първите резервации на клиенти. Кафенето ще работи целогодишно, като през зимата ще може да приютява 60 посетители. Сутрин ще отваря в 8 и ще работи до 23 вечерта. По обяд ще предлага скара и супи, обясни Десислав Десподов.

 

Коментари

 • Юри април 13, 2018 в 7:55 pm

  Браво! Десо ти и баджанака ти, сте страхотни пожелавам успех на култовото бистро !

 • Юри април 13, 2018 в 7:55 pm

  Браво! Десо ти и баджанака ти, сте страхотни пожелавам успех на култовото бистро !

 • Милен Димов април 13, 2018 в 12:39 pm

  Браво и успех!

 • Милен Димов април 13, 2018 в 12:39 pm

  Браво и за ви върви момчета!

 • койчо април 13, 2018 в 10:42 am

  цели 4 различни маршрута водят до чупката, не говори глупости !

 • valio kita април 13, 2018 в 8:15 am

  tam e sqnka ,nqma da imaklienti

 • Няма значение април 12, 2018 в 8:01 pm

  Това не е вярно има и друг път,по който може да се стигне до “Чупката”.
  Хайде стига с тия злобни коментари, не може ли да се зарадвате на нещо хубаво, което е направено за града!

 • Ди април 12, 2018 в 7:39 pm

  Можете да минете от две страни за да посетите чупката , не само през същинския паметник. Освен това аз лично като гражданин на града никога не съм плащала такса,ако са ме питали само съм казвала ,че не съм турист.

 • Срамота април 12, 2018 в 6:51 pm

  Пропуснали сте да напишете, че ако си оставите колата на паркинга на информация и искате да посетите Чупката трябва да платите такса вход за паметника … ако пък случайно тръгнете да обяснявате на къде отивате ще се сблъскате с “много любезното” отношение на служителите на Паметника. Безплатно в заведението може да се отиде само по стъпалата.

 • Николай Александров април 12, 2018 в 4:58 pm

  БРАВО КМЕТЕ!!

 • Konstantin април 12, 2018 в 3:57 pm

  Super 🙂
  dosta vreme stradahme bez Chupkata.

 • Спортист април 12, 2018 в 3:22 pm

  Ще пада яко пиене на чист въздух. Браво!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *