Ходихте ли на море/планина?
Да

or

Не
гласували: 164

Проверка за Друмева

Лиляна Друмева цъфна и на “Кръгла маса – ръбести въпроси” в посолството на България в Украйна.

Министърът на образованието Красимир Вълчев се ангажира да провери информацията на сливенската медия Канал 6, според която всички обучения на учители от училища и детски градини в Сливенска област от 2010 година насам се провеждат от две фирми, свързани с евентуален роднина на началничка в МОН. Проверяваната е небезизвестната Лиляна Друмева, началник на регионалното образование пред 90-те години на миналия век, уволнена от този пост от министър Марко Тодоров, съобщи Канал 3.

 

Фирмите са Европейски Център за Устойчиво Развитие в Образованието и Център за обучение на педагогическите специалисти. И в двете участва лицето Звездомир Златев, за когото се твърди, че е син на 68-годишната Лиляна Друмева, сега шеф на Центъра за обучение на педагогическите специалисти в МОН Лиляна Друмева, която оглавява Съюза на репресираните и беше кандидат-депутат в една от столичните листи на ГЕРБ на последните парламентарни избори по ходатайство на друг известен репресиран Цветан Цанински. (Вижте любопитно видео с участието на скандалната просветна деятелка и Цанински, заснето по време на среща на Бойко Борисов със съюза на репресираните)

 

Среща с репресираните от комунистическия режим.

Публикувахте от Бойко Борисов в 11 февруари 2017 г.

Според разкритието на Канал 6 Друмева е много близка с шефката на Регионалното управление по образованието в Сливен Бисерка Михалева, която пък наскоро се прочу с опита си да закрива и слива елитни училища в града.

 

“Злите езици твърдят, че Звездомир Златев и Лиляна Друмева са майка и син. Златев участва активно в няколко частни фирми- Европейски Център за Устойчиво Развитие в Образованието, Център за обучение на педагогическите специалисти и З КОНСУЛТИНГ ЕООД. На първите две фирми управител е Томислава Кирилова, за която се говори, че живее със Златев на семейни начала”, съобщи сливенската медия. По нейни данни до момента за обучението са отишли 160 хил. лв.от парите в бюджета за просвета в Сливен.

 

Министърът на образованието Красимир Вълчев отговори на въпрос в кулоарите на НС, че не знае дали наистина Друмева има син. Не е информиран и за случая.

 

“Не ми е докладван сигнал, не съм получил до момента такъв. Ще проверим кой е организирал обучението, обещавам ви”, заяви Вълчев.

 

Преди месец от БСП поискаха оставката на Друмева заради друг конфликт на интереси – участието й в написването на програмата по история за 10 клас и поста й начело на Съюза на репресираните. Като аргумент бе изтъкнат и фактът, че тя е в следпенсионна възраст.

 

Тогава социалистите припомниха, че Друмева е била изгонена след учителски протести преди 25 г. от Шумен, където е била шеф на регионалния инспекторат на МОН. В началото на седмицата дамата бе активен участник и в кръглата маса в НС по темата за бъдещето на Комисията по досиетата. Именно тя първа поиска оставката на Валери Жаблянов заради репликата за неизбежния Народен съд.

Коментари

  • Д. Минков, учител от София юли 10, 2018 в 11:10 am

    Не зная на кого е платформа “Феникс”, но работя по нея и съм изключително впечатлен от качествата й – бързо, много опции, които обслужват училището като цяло. Учителите могат да си преподават уроците по феникс.

  • учител април 11, 2018 в 1:27 pm

    Звездомир (Мезето) от 5 години разработва електронен дневник ФЕНИКС. Този ФЕНИКС не става за нищо, обаче с протекцията на майка си и началник РУО Мезето тероризира училищата в Сливен (а доколкото знам и в други области) да ползват този боклук.

  • немец април 5, 2018 в 11:49 pm

    Ха, този Звездомир /Мезето/ ми беше съученик в Езиковата. Майка му /Лиляна Друмева/тогава беше шеф на инспектората. Няма такова толериране на този малоумник. Тънкият момент е, че доколкото си спомням той й е доведен син.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *