Ходихте ли на море/планина?
Да

or

Не
гласували: 164

Магията на танца

XIII Национален танцов фестивал  „Магията на танца – Шумен 2018“ ще се проведе на 24 и 25 март в залата на Младежкия дом. В събота в концертната зала ще се представят първа и втора възрастови групи, а в неделя  – трета и четвърта възрастови групи. Участниците ще се състезават в категории: класически балети, съвременни танци  и характерни танци.

В отделна класация са двете възрастови групи – до 12 г. и над 12 г. за улични танци / брейк и хип – хоп /.

Награждаването ще бъде веднага след приключване представянето на групата.

Състезанията започват и в двата дни от 9,30 ч. и продължават до 18 ч.

В шумен ще се съберат над 500 танцьори от Велико Търново, Горна Оряховица, Русе, Попово, Разград, Добрич, Варна, Несебър, Свиленград, Бургас, Долни чифлик. С най-много участници – над 100 – ще се представи Шумен. Танцьорите са от формации на Младежкия дом и на Школата по изкуствата.

„Идеята е да запалим децата да танцуват и да тренират, явно сме успели, тъй като имаме изключително много и добри участници. За първа година имаме толкова участници, което означава, че сме успели да ги привлечем, да им покажем и да ги запалим с магията на танца“, каза Румена Андреева, директор на Младежкия дом и основен организатор на събитието.

Специално жури от преподаватели в Музикалната академия в София, в Благоевградския и Пловдивския университети, където се изучават този вид танци, ще оценяват участниците. Шуменският представител в журито е Красимир Савов, експерт в община Шумен и ръководител на АНТП „Шумен“.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *