Ходихте ли на море/планина?
Да

or

Не
гласували: 164

Съботник на Лазаровден

Община Шумен организира съботник на Лазаровден, 31 март, и призовава гражданите да се включат активно в почистването на града.

Община Шумен организира пролетно почистване на града на 31 март, събота. От администрацията призовават шуменци да се включат в инициативата за по-чист и красив град. Кампанията ще обхване и селата в община Шумен.

В Шумен желаещите да участват в кампанията могат да получат безплатни чували. В съботния ден ще бъдат организирани четири пункта за раздаване на чували:

  1. от 09:00 до 10:00 часа – пред сградата на Младежкия дом
  2. от 09:00 до 10:00 часа – на паркинга до магазин БулМаг в кв. “Тракия”
  3. от 10:30 до 11:30 часа – на стария обръщач в кв. “Б. Българанов”, до 24 детска градина
  4. от 10:30 до 11:30 часа – пред Народно читалище „Тодор Петков“ в кв. „Добруджа“

Събраните в чували отпадъци трябва да бъдат оставени в непосредствена близост до контейнерите за смет. Ако наблизо няма контейнери, чувалите трябва да бъдат изнесени в близост до пътя. Организацията по извозването на събраните отпадъци ще бъде осъществена от общинските предприятия „Строителство и благоустройство”, „Паркове и обредна дейност” и „Чистота”.

Според Наредбата за управление на отпадъците в община Шумен почистването и поддържането на чистотата на прилежащите към сградите територии се осигурява от лицата, които експлоатират и стопанисват сградата.

Община Шумен призовава гражданите да се включат в кампанията и да бъдат съпричастни към опазването и поддържането на чистотата в града.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *