Ходихте ли на море/планина?
Да

or

Не
гласували: 164

Финалът по Информатика

С контролно състезание за  националните отбори на България в понеделник завършва финалният кръг на Националната Олимпиада по Информатика, съобщи Бисерка Йовчева, създател и собственик на Школа A&Б. Това е най-отговорното състезание по информатика за годината, защото на него се избират разширените отбори на страната в малката (junior) и в старшата (senior ) възрастова група, а Шумен има 9 класирани състезатели:  Иван Ганев, Петър Ангелов, Иван Смиленов, Ферит Исмаилов, Марин Йорданов, Даниел Койнов и Весела Николова от ППМГ „Нанчо Попович“ и Ивайло Георгиев и Георги Бонев от СУ „Сава Доброплодни“. Всички в Школа А&Б.

 

Участниците във финалния кръг на олимпиадата се определят след щателен подбор в два предварителни кръга. От цялата страна на финала се допускат 120 състезатели. Тази година Шумен има 9 класирани: Иван Ганев, Петър Ангелов, Иван Смиленов, Ферит Исмоилов, Марин Йорданов, Даниел Койнов и Весела Николова от ППМГ „Нанчо Попович“ и Ивайло Георгиев и Георги Бонев от СУ „Сава Доброплодни“. Всички се подготвят по информатика в Школа А&Б.

 

Финалът са проведе в рамките на два състезателни дни – 17 и 18 март в гр. Стара Загора. Нашете ученици се предстаовиха отлично. Доказателство за това са завоюваните отличия от възпитаниците на школата – бронзов медал на Дани Койнов в най-малката група Е, трима класирани в разширените национални отбори на България: Марин Йорданов в младежкия, а Иван Ганев и Петър Ангелов – в старшия национален отбор, грамота за отлично представяне на Весела Николова. Всички, завоювали места в разширените национални отбори, получиха и грамоти за отлично представяне. Само 4 точки не достигнаха на Марин за бронз в група С.

 

Учениците бяха придружени от своите преподаватели Бисерка Йовчева и Валентина Дянкова от Школа А&Б и Нина Велкова от ППМГ „Нанчо Попович“. Участието на състезателите беше финансирано от техните училища със средства от проекта „Ученически олимпиади и състезания“, който двете училища спечелиха през настоящата учебна година, на база на успешното си представяне през изминалата.

 

“Състезанието беше тежко и отговорно. Много се радваме, че успяхме да се преборим за места в разширените отбори.” – коментира в изявление пред представители на медиите Бисерка Йовчева.

Сега предстои серия от контролни състезания, на които ще бъдат избрани по четирима състезатели от младежкия и старшия национални отбори. Те ще представят България на Балканската олимпиада по информатика за двете възрастови грепи, която ще се проведе от 7.07. до 14.07. в гр. Тимишоара, Румъния. На младежите предстои участие във Втората Европейска Младежка Олимпиада по информатика, която ще се проведе от 26.07. до 1.08. в гр. Инополис в Русия (да припомним, че първата Европейска младежка олимпиада по информатика се проведе миналата година в София и един от инициаторите за създаването и беше Бисерка Йовчева и Школа А&Б).

Старшият отбор ще представи страната ни на Международната олимпиада по информатика, която ще се проведе в Токио, Япония от 1.09. до 8.09.2018 г.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *