Ходихте ли на море/планина?
Да

or

Не
гласували: 164

Избори в ДПС

“За евроизборите ще търсим максимален брой гласове от община Шумен, но особено важно за ДПС и наша основна цел ще бъде да сме фактор в управлението на общината и след местните избори през 2019 година. Най-важни за една общинска структура са местните избори и това е ангажиментът, който поемам пред нашата организация.”

 

Това обяви минути след избора си за председател на Общинския съвет на ДПС в Шумен новият лидер на движението в Шумен Гюнай Тефиков.

 

Тефиков, който вече е оглавявал в миналото общинската структура на ДПС, беше избран начело на партийната структура в хода на извънредна конференция на ДПС в Шумен. За него са гласували всички 129 делегати, участвали във вота, други кандидатури не са издигани.

 

Решението за извънредни конференции по места беше взето от областното ръководство на ДПС на 13 ноември м. г. заради показани незадоволителни резултати на последните избори.

 

На форума в хотел “Шумен” бяха представени 17 партийни структури, а от избраните 160 делегати се регистрираха 129. В работата на конференцията участваха заместник-председателят на Народното събрание д-р Нигяр Джафер и народният представител Хамид Хамид. Досегашният председател на общинската структура Азис Садула представи отченет доклад за мандата си. Според съобщение от ръководството на ДПС в Шумен след конференцията в хода на извънредния форум Садула бил поздравен за усилията му като председател на структурата.

 

След разискванията и приветствията на г остите за председател е била издигната само една кандидатура – тази на Гюнай Тефиков, а всички делегати се обединили около нея и са гласували за Тефиков. По-голямата си част новият общински съвет е в досегашния си състав. В него влизат всички председатели на местни организации, кметове от ДПС, лидерът на младежката организация на ДПС и адвокат Метин Джамбазов като представител на гражданската квота.
Избраното днес ръководство е това, което ще проведе кампанията за евровота и за местните избори през 2019 година, а извънредната конференция на ДПС на практика поставя и началото на предизборната организация на партията.

Досегашният общински лидер Азис Садула бил поздравен за усилията му като председател на структурата.

 

В работата на извънредната конференция се включиха заместник-председателят на Народното събрание д-р Нигяр Джафер и народният представител Хамид Хамид.

Залата, в която присъстваха представители на 17 местни структури, се обединила със 129 гласа около кандидатурата на Гюнай Тефиков

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *