Ходихте ли на море/планина?
Да

or

Не
гласували: 165

Приказна феерия

ДГ “Братя Грим” представиха “Бодливата роза”.

IX Международен детски театрален фестивал по приказки на класиците събра днес в Шумен актьори от детските градини от 8 държави. 42 постановки участват в програмата, като 12 от тях са на живо и бяха представени пред публика в двете зали на Младежкия дом. Следобед в детските градини в града ще бъдат гледани постановките, които са на запис. Според  директора на ДГ „Братя Грим“ участието тази година е впечатляващо, а идеята на фестивала е да се научат децата да четат приказки и да ги съпреживяват с героите. Може би и затова в двете зали на Младежкия дом емоциите на деца и родители достигаха своя връх в аплодисментите за играта на малките актьори.

Представленията бяха съпътствани от международна изложба от детски рисунки, експонирана във фоайето на втория етаж на Младежкия дом. , а децата играха на живо на двете сцени там

Закриването на фестивала ще бъде днес от 17,15 ч. в ДКТ “В.Друмев”, където участниците ще получат награди и ще се насладят на малките актьори и танцьори от ДГ “Братя Грим”, които ще представят концерт-спектакъл “Бодливата роза” по Братя Грим. Организатори са Община Шумен и ДГ “Братя Грим”.  Всички участници ще получат подарък книга с приказки на класици, диплом, плакет и диск със запис на всички постановки, представени на фестивала, който няма конкурсен характер.

Подготовка за излизане на сцената.

В рамките на Фестивала следобед ще се проведе и форум за учителите – Международна конференция “Европейските образователни проекти и социалното включване.  Съорганизатори са Център за развитие на човешките ресурси – София, Агенцията, администрираща “Еразъм+” за България и педагогическият факултет при ШУ “Еп. К. Преславски”. Участие с доклади ще вземат учители и директори от България / Шумен, Добрич, Асеновград, Варна, Казанлък, Смолян и др/, като и от Румъния, Естония, Литва, Португалия, Полша, Италия, Кипър, Франция.

Гостите от чужбина са в Шумен освен за Фестивала и за участие в обучителни събития по проектите “От учител към учител” и “Новите герои на Европа” по програма “Еразъм+”, в които участват ДГ “Братя Грим” и ДГ “Буратино”. Ще бъдат представени и добри практики, свързани с проекта стратегическо регионално партньорство “Развиване на капацитет в предучилищното образование” по “Еразъм+”, в който партньори са също Община Шумен и Младежки дом.

Шумен е домакин и на международна конференция”Европейските образователни проекти и социалното включване”.

Учители от 8 държави обмениха опит по проблемите на възпитанието на децата.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *