Ходихте ли на море/планина?
Да

or

Не
гласували: 164

Протест в РЗИ

Символичен протест днес в РЗИ Шумен на празника на санитарния инспектор.

Символичен протест ще проведат днес инспекторите от Регионалните здравни инспекции в цялата страна. Към тях се присъединяват и специалистите от Шумен. Символичният протест е заради унизително ниското заплащане в сектора, което е близо до минималната заплата и не отговаря на отговорностите и спецификата на работата, заяви Красимира Аврамова, началник отдел в шуменската инспекция. Решението за протеста е на инспекторите и аз ги подкрепям, каза директорът на РЗИ Шумен д-р Пепа Калоянова.

В РЗИ Шумен работят 68 инспектори, една трета от тях са със заплата близка до минималната. Днес инспекторите са с трикольорни лентички и надписи „Символичен протест за достойно заплащане“, каза Аврамова. Инспекторите са приели Обръщение към колегите си, което публикуваме отделно.

Денят за протеста не е избран случайно. Днес е празникът на санитарните инспектори. Специалността е създадена през 1967 г. по решение на Министерството на здравеопазването, а първият дипломиран санитарен инспектор в страната е Богдан Георгиев, който дълги години работи в РЗИ Шумен, подчерта Аврамова. Ние работим в полза на хората, необходими сме им и заслужаваме достойно заплащане за нашия труд, каза още Красимира Аврамова.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *