Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 372

Синя вода

Синя вода намерили инспектори от РИОСВ-Шумен в канализационна шахта на “Фикосота” ООД. От предприятието обяснили, че била предназначена да обслужва битово-фекалните води на завода.

Екоинспекторите са дали предписания за пречистване на отпадъчните води, преди да постъпят в Градската пречиствателна станция, съобщават от пресцентъра на РИОСВ.

Проверката на инспекцията, съвместно с Басейновата дирекция и лабораторията към ИАОС е провокирана от сигнал от 13 март за заустване в язовир “Шумен” на отпадъчни води с тъмносин до виолетов цвят, наблюдавани на 11 март.

При проверката на дъждовната канализация заустена в дерето зад хотел “Акцион” не е установено изтичане на оцветени води. Водата в дерето била с опалесценция и мирис на ароматизатори. При оглед на яз. “Шумен” проверяващите констатирали, че в него няма оцветени води.

По искане на Басейновата дирекция са взети две водни, които ще бъдат изследвани по показатели активна реакция (pH), електропроводимост, температура, разтворен кислород, неразтворени вещества, БПК5, ХПК, синтетични повърхностно-активни вещества, амониев азот, нитритен азот, нитратен азот, общ азот, общ фосфор и фосфати като фосфор. Резултатите ще бъдат оповестени след всички анализи на водните проби.

Съставени са протоколи, дадени са предписания.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *