Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 460

Инспектор Лазар

Камерата е позиционирана ниско над пътя и е незабележима за шофьорите. В работна обстановка полицаите няма да се набиват на очи до нея.

Първата дузина шофьори, минаващи с превишена скорост по четирилентовия път Шумен – Дивдядово бяха отстреляни днес по обяд от “инспектор Лазар” и ще очакват до ден два снимки с глоби от 100 до 400 лева. Инспектор Лазар всъщност е новото лазерно устройство за засичане и заснимане на превишена скорост ARH CAM-S1.

 

ARH CAM-S1 е произведена в Унгария и отдавна е на въоръжение в пътните полиции на редица европейски страни.

 

Уредът е произведен в Унгария и превъзхожда по прецизност и възможности досегашните камери, с които бяха оборудвани патрулките в Шумен и страната. И, внимание: “инспектор Лазар” стреля денонощно, очите му виждат и през светлата и тъмната част на денонощието, а екипите от сектор “Пътна полиция”, които се занимават с контрол на скоростта ще го използват в режим 24/7. Официалната премиера на ARH CAM-S1 за Шумен беше днес, от днес оборудването влиза в употреба едновременно в цялата страна.

 

 

“Новият радар ще улесни административната работа на пътна полиция и контролът ще бъде по-голям.” – обясни пред репортери инспектор Веселин Георгиев от сектор “Пътна полиция”. Петима полицаи, специализирани по контрола на скоростта са минали обучение в София и в Шумен. Машинката има “далекобойност” 600 метра, може да засича нарушение на скоростните режими в няколко ленти в двете посоки.

 

Водач от Търговище да чака картичка за 400 лева – превишението му е с 36 км/ч.

В момента в който колата се озове на прицел се извършва измерване на скоростта, има инсталиран софтуер, който автоматично разпознава номера на автомобила и съответно впоследствие автоматично изготвя справка за неговия собственик. Камерата има онлайн интернет връзка със сървъра в КАТ. Ако автомобилът премине със скорост над зададената в устройството, възпроизвежда пет снимки и една от тях отива като честитка за шофьора.

 

Още една порция нарушители…

 

Докато екипът се прибере в двора на КАТ, фишовете вече са изготвени. “Сега като се приберем, утре можем да изпратим фишовете на шофьорите.” – допълва инсп. Георгиев.

Един от първите, които “изгаря” по пътя към Дивдядово е автомобил от Търговище. При ограничение от 50 километра в час колата лети с 86. Тези, движещи се с до 64 км/ч включително минават метър. Камерата заковава обаче шуменска кола с 65 км/ч, нейният собственик ще си плати за бързината 100 лева.

Пазете джоба си и бюджета си абсолютно навсякъде – бай Лазар е мобилен и ще дежури както по извънградските и околоградските пътища, така и по главните улични артерии с голям трафик и чести нарушения.

 

Публикувахте от Красимир Крумов в 12 март 2018 г.

Коментари

  • Пимп март 13, 2018 в 1:28 pm

    Да поставите и знак Е24 преди обхвата на камерата, иначе с ел. фишовете, които ще издадете може да си избършете задника с тях…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *