Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Нелегален огрев

3,5 куб. м дърва за огрев, 4 каруци и моторен трион са задържани при проверки на горските стражари на територията на Шуменска област, съобщи за Шмоко.бг Мина Сарова, пресаташе на Североизочното държавно предприятие (СИДП).

Три от каруците са конфискувани при интензивната контролна дейност в обхвата на ДГС „Нови пазар”. За незаконната сеч на 1,8 куб. м дървен материал служителите на стопанството са съставили 6 акта по Закона за горите.

Други два акта са съставени при обход на територията на ДЛС „Паламара”, където е установена незаконната сеч на 1,72 куб. м дърва за огрев. Задържани са каруца и моторен трион на нарушителите.

В рамките на изминалата седмица горските стражари към Североизточно държавно предприятие, част от което са двете стопанства в Шуменско, са извършили общо 668 проверки. 153 от тях са в обекти за добив на дървесина, 204 – на превозни средства, 267 – на ловци, а 44 – на други физически лица. На територията на четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен в периода от 5 до 12 февруари служителите на СИДП са съставили 47 акта и 10 констативни протокола.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *