Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 470

Дефицитът на кадри

Дефицитът на кадри беше във фокуса на камарата. Снимка: Телевизия Шумен

 

Проблемите на работната сила в Шуменска област и пътищата за тяхното решаване ще бъдат темата на разширеното заседание на Управителния съвет на Стопанската камара в Шумен, което е насрочено за 19 февруари. Това е основната дискусионна тема, а за участие са поканени народните представители от Шуменска област, областният координатор на Регионалния съвет на КНСБ Анета Денева и председателят на СРС „Подкрепа“-Шумен, Соня Върбанова.

В оповестения дневен ред на заседанието на УС на СК-Шумен е предвидено още обсъждане на държавния план-прием за учебната 2018/2019 година по професии и специалности, както и провеждането на проучване на потребностите на работодателите от работна сила по реда на Закона за насърчаване на заетостта.

Ще бъдат обсъдени и обръщенията на четирите национално представителни организации за участие в протест на 28 февруари, в София, срещу спекулативното поскъпване на ел. енергията.

Дефицитът на кадри беше във фокуса на камарата и на разширено заседание през юли м. г. с участието на заместник-председателя на Българската стопанска камара Маргарита Попова.

Коментари

 • Тодор февруари 14, 2018 в 4:58 pm

  Настрадин Ходжа тъкмо научил магарето си да яде само слама и то взело че умряло. После утишъл на заседание на Управителния съвет на Стопанската камара да се уплаче от недостига на магарета които ядат само слама.
  Всака прилика с лица от снимката е абсолютно случайна.

 • Славчо Трънски февруари 13, 2018 в 2:46 pm

  Кадри има, но нека така наречените работодатели се замислят защо свестните им хора ги напускат, защо не могат да задържат съвестните си служители и тогава да търсят други, докато битуват още с мисленето отпреди 10г. като не е този друг ще дойде, вече не е актуално. Не може 1 работник да го държат 5,10,15г. с един и същи доход. Сами си гонят хората.

 • Георги февруари 13, 2018 в 11:06 am

  Тук вече слагате каруцата пред коня и няма да ви се получи. Първо трябва да помислите какви са потребностите на работната сила и какво работодателите следва да направят за да я привлекат!? Кадри има!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *