Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Кмет на годината

С плакет „Кмет на годината“ бе удостоен днес градоначалникът на Община Шумен Любомир Христов. Призът се присъжда от предаването „Бг маршрути“ на телевизия „България Он Ер“ и е за реализацията на големи екопроекти на територията на общината. Във фокуса на предаването е попаднала Пречиствателната станция за отпадни води, чиято реализация приключи през 2017 г.

Кметът Любомир Христов изтъкна заслугите на ръководството за довършването на пречиствателната станция. Тъй като крайният срок за реализацията на проекта бе изтекъл, екипът на Л. Христов успя да префазира обекта и той бе прехвърлен за финансиране от следващия програмен период 2014/2010. С допълнителните 14 млн. лв. пречиствателната станция бе завършена и през миналата година бе въведена в експлоатация.

Като предстоящ голям проект кметът посочи изграждането на пречиствателната станция за питейни води. „За този обект  вече има изготвен работен проект, има осигурено и финансиране, има разрешително за строителство, така че тази година може да започне изграждането й.“, каза Христов. Според него тази година трябва да започне и изграждането на довеждащия водопровод от язовир „Тича“ до Шумен. Заради авариите по него Шумен често остава без вода. Довеждащият водопровод, обаче, е изключителна държавна собственост и пари трябва да осигури  републиканският бюджет.

Коментари

  • Рачо Реже Риба март 18, 2018 в 12:44 pm

    Боже господи! Къде сбъркахме?!?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *