Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Срокът беше вчера

Снимка: Мария Георгиева

Строителството на “Арена Шумен” се движи с около месец и половина закъснение спрямо предварителния график. Това съобщи ръководителят на проекта Емил Мартинов ден след 11 февурари, датата, на която залата трябваше да бъде предадена по договор. “Имаше неприятни метеорологични условия и за известно време, ок. 2 месеца имаше спиране на строителството.” – коментира Мартинов.

 

Последният сняг заварил строителите докато довършват пълното затваряне на фасадата. “Покривът не беше покрит, когато имаше сериозни дъждове и снегове и това повлече след себе си закъснения във времето. Почти сме затворили фасадата на 80-90 процента” – обясни ръководителят на проекта, а по неговите сметки пълното затваряне ще стане до края на февруари. На три четвърти са изградени гипсокартонените преградни стени. Наложило се изпълнителите да променят някои стени заради акустиката, нещо, което не било предвидено в първоначалния проект.

 

 

Работата ще продължи веднага щом се оправи времето. “Продължаваме с фасадата и да довършим всички стени и окачени тавани. Залата е разделена на сектори, в единия сектор вече се боядисва, в другия поради това, че не е затворена още нямаме възможност да се развихрим.” – допълни Емил Мартинов и уточни, че на обекта са съсредоточени 110-120 човека.
Извън залата остава малко паваж по веритикалната планировка, иначе цялото пространство е готово. За последно е оставен износващият пласт асфалт и да се довършат стъпалата. Върви и работата по оборудването – на игрището остава да се монтира паркетът, на трибуните седалките, които са доставени.

 

 

Прогнозата е, че всичко, което е предвидено по договора за строителство, трябва да е готово до края на март – средата на април.

Коментари

  • Начев февруари 12, 2018 в 4:28 pm

    При тази топла зима без валежи обясненията за закъснението са за наивници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *