Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Ремонт на стендбай

Стартът на строителните дейности по проект „Благоустрояване и рехабилитация на части от техническата инфраструктура на гр. Шумен“ се отлага до разтапянето на снега и подобряването на атмосферните условия. Това съобщиха от фирмата “Барс” АД, която беше избрана за изпълнител на този лот от проекта.

От понеделник, 12 февруари трябваше да бъде въведена временна организация на движение по ул. „Съединение“ в Шумен. Тя ще бъде създадена след като започне ремонтът и  обхваща района от Съдебната палата до Пенсионерски клуб № 7. Автомобилите ще се движат по южната лента на пътното платно, а северната ще се затваря на отделни участъци между две пресечни улици. Движението на автомобилите ще се регулира с мобилни светофарни уредби.

Ограничението  се налага заради  старта на ремонтни дейности по проект „Благоустрояване и рехабилитация на части от техническата инфраструктура на гр. Шумен“, финансиран по Приоритетна Ос 1 на ОП „Региони в растеж 2014-2020 г.“, съобщиха от пресцентъра на Общината.

По проекта се предвижда подмяна на бордюрите, изграждане на нов тротоар в северната част на улицата и скосявания, които да осигурят  достъпна среда за хората с увреждания. Предстои подмяна на съоръженията на детската площадка преди пенсионерския клуб, облагородяване на зелените площи и изграждане на енергоспестяващо улично осветление.

Изпълнител на дейностите е „Барс“  АД, Шумен. От ръководството на фирмата съобщават, че строителството ще се извършва едновременно от двата края на района към средата на предвиденото за ремонт трасе.

От общинската администрация призовават шофьорите да се съобразяват с временната организация на движение и да спазват поставената вертикална маркировка.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *