Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Облекчение за бизнеса

 

От януари 2018 година не се подават уведомления за неподаване на годишна декларация по чл. 15 от Закона за здравословни и безопасни условия на труд, когато няма промени в подлежащите на деклариране обстоятелства.  Това заяви директорът на Териториалната дирекция „Инспекция по труда“ – Шумен Стела Методиева. Задължението е отпаднало със законодателни промени, които са обнародвани в ДВ бр. 97 от 05.12.2017 г. като част от изпълнение на програмата на правителството за намаляване на административната тежест за бизнеса и гражданите, коментира Методиева.

От началото на годината е заличена и административната услуга на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ за подаване на уведомленията, поради което, подадените такива от началото на годината, ще бъдат приемани само за сведение.

Остава, обаче, задължението да бъдат подавани декларации от новосъздадени предприятия, както и от предприятия, при които към 31.12.2017 г. има промяна в обстоятелствата и тези обстоятелства подлежат на деклариране.

Декларациите следва да се подават в Териториалната инспекция по труда по адреса на регистрация на предприятието, като срокът за подаване на тези декларации изтича на 30 април.

На сайта на Изпълнителна агенция  „Главна инспекция по труда“, в рубриката „Административно обслужване“, са публикувани подробни указания относно попълване и подаване на декларацията, включително и по електронен път, уточни Стела Методиева.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *