Ходихте ли на море/планина?
Да

or

Не
гласували: 151

Коварна “помощ”

Неизвестен измамник е окраднал 800 лева, банкови карти и лични документи от трудноподвижна жена, докато уж й помага, събщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова. Криминалисти работят по случая и се надяват да стигнат до крадеца. По случая е образувано досъдебно производство.

 

69-годишната жертва на измамника пристигнала в Шумен от Ивански да напазарува и да изтегли пенсиите – своята и на болния си син, за който се грижела. Със себе си имала и пари на роднини. Купила каквото трябва от магазин до автогарата и към 7 вечерта в сряда се наканила да се прибира на село. От гишето с билетите й казали да изчака, защото има време до автобуса.

 

Жената, която трудно се придвижвала, излязла навън да мине време и в този момент на “помощ” й се притекъл непознат мъж – на нейната възраст или малко по-стар. Завързал приказка, попитал я къде пътува. “Ако искаш, казал, има тука таксита на цената на билетчето!” – предложил, хванал жената под ръка, взел й чантата да помогне и през подлеза на автогарата я превел до автобусната спирка от другата страна. В чантата с покупките било и портмонето на жената, помагачът бързо се ориентирал и явно още докато минават през подлеза преровил и взел ценностите.

 

От другата страна такси нямало. Спътникът се направил, че отива да извика такси и повече не се върнал. Окрадената жена чакала, чакала и накрая спряла минувач, та той извикал полиция. В районното управление се оказало се, че ги няма парите, картите и личните документи. Тъй като нямало как да се прибере в Ивански един от дежурните полицаи извадил 20 лева и извикал такси да я закара у дома.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *