Ходихте ли на море/планина?
Да

or

Не
гласували: 151

Кръв от дубльор

31-годишен мъж се явил да даде кръв за алкохолна проба вместо пияния си брат в Центъра за спешна медицинска помощ в Шумен. Дубльорът бил разкрит заради драстичното разминаване между показанията на дрегера и на спринцовката, съобщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова.

Малко след 21:30 часа на 26 януари полицейски екип спрял шофьора с “Фолксваген Шаран” с шуменски табели близо до с. Тъкач. На кормилото бил 36-годишният Ерол И. от Сини вир. Тествали го с дрегер и показанията отчели 1.09 промила алкохол в издишания въздух.

На шофьора бил издаден талон за даване на кръвна проба в ЦСМП- Каолиново. След като пробата била обработена, в полицейското управление в Каолиново пристигнали резултатите – 0,00 промила алкохол в кръвта на водача. Оказало се, че водачът е предпочел да даде кръв за медицинско изследване в ЦСМП – Нови пазар вместо в Каолиново.
Тъй като резултатът от дрегера и от кръвната проба драстично се разминавали, по случая била назначена проверка. Разследващите стигнали до откритието, че на 26 януари в ЦСМП в Нови пазар се явил не Ерол, а 31-годишният му брат Айдън. Дошъл с картата на батко си, представил се от негово име и успял да заблуди дежурния лекар.

За извършено престъпление по чл. 318 от НК е образувано досъдебно производство. Работата по документиране на случая продължава под надзор на прокурор от РП- Нови пазар, добави Ася Йорданова.

Коментари

  • рибовъд февруари 7, 2018 в 1:14 pm

    Много тъп дежурен е имало!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *