Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Ментърджия като батко

Патил шуменец разпознал на улицата измамник в действие и помогнал да бъде задържан, съобщават от пресцентъра на полицията.

Малко преди 11.00 ч в сряда в МВР-Шумен се обадил гражданин и съобщил, че вижда как на бул. “Славянски” измамник на дребно обработва поредната си жертва. Гражданинът споделил, че самият той преди няколко дни се бил вързал на лъжите му и изгорял с 50 лева, а сега ментърджията заговаря друга жертва.

Полицията реагирала бързо и установила, че измамникът е 30-годишният Коста Алексиев – брат на Милан Чашката (38 г.), който преди години лъжеше хората, че му се повредила колата и искаше пари за ремонт. Баткото беше взел пари от безработен шуменец да му намери работа, а от други – за цигари без бандерол.

А Коста в момента на задържането му в сряда тъкмо бил взел 8,90 лева от възрастен шуменец, уж да му достави евтин ъглошлайф. Дядото си получил обратно парите веднага пред полицаите.

Мъжът, подал сигнала, 27-годишният Г. И. разказал на униформените, че срещнал Коста на кооперативния пазар в края на декември. Хитрецът казал, че си идва от Англия и може да го уреди с евтин лед телевизор и поискал 50 лева уж за някаква такса, понеже нямал български пари в себе си. Парите щели да бъдат приспаднати от цената на телевизора.

Коста Алексиев е задържан за 24 часа в РУ- Шумен и случаят е докладван на районен прокурор. Досъдебното производство е по чл. 209 от Наказателния кодекс за измама, който предвижда от 1 до 6 години лишаване от свобода, а при маловажни случаи – до 1 г. или пробация.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *