Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Сливат с цел икономии

Директорът на МБАЛ-Шумен д-р Атанас Атанасов се надява промените да доведат до икономии на пари

Ръководството на МБАЛ-Шумен обедини няколко от отделенията си и ги размести, за да икономиса пари. Из 12-те етажа на хирургическия блок настъпиха размествания. Промените стават по решение на Съвета на директорите на лечебното заведение.

Така от началото на годината вместо Първа и Втора хирургия болницата вече има само едно – Хирургично отделение с 50 легла. То заема целия 8-ми етаж, където ще се практикува гръдна, детска и неврохирургия. В освободения от заличената втора хирургия 10-ти етаж отива отделението по урология.

Нова структура е Първо вътрешно отделение с дейности по ревматология, пулмология, клинична хематология и гастроентерология. То обединява досегашните самостоятелни отделения по ревматология и Първо вътрешно.

Дейността по фтизиатрия (туберкулоза) и 10-те легла от досегашното Първо вътрешно отиват във филиала на болницата в Нови пазар. Второ вътрешно отделение остава, а към него преминават дейностите по нефрология заедно с 5 легла.

Според директора на болницата д-р Атанас Атанасов структурните промени трябва да намалят разходите и да се подобрят ефективността и организацията на лечебната дейност. В момента МБАЛ-Шумен има да дава на доставчици към 2 млн. лв., водят се преговори за разсрочване.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *