Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 372

…и пожизнена награда

Измамници, представящи се за полицаи, предложили пожизнена награда на 70-годишен шуменец, ако им помогне да хванат банда алоджии. Мъжът влязъл в клопката на мошениците, но изгорял само с 1000 лева, колкото успял да събере за “полицейската акция”.

Обаждането, което 70-годишният мъж получил на домашния си телефон започнало с традиционния сценарий за пострадал близък. Във вторник предиобед непознат глас съобщил на възрастния мъж, че дъщеря му е пострадала и за лечението й трябват 4 хиляди лева. Човекът се усетил, че това е измама и не се хванал на въдицата. Последвало обаче ново позвъняване, този път от “полицай”. Представителят на органите обяснил, че в момента в града се провежда операция по залавяне на телефонни измамници. Поискал от дядото да окаже съдействие на властите. За гражданската си позиция щял да получи от кмета доживотна ежемесечна награда в размер на 50 лева като добавка към пенсията си.

За да помогне трябвало само да остави пред дома си в една торба всички налични парични средства, за да могат ченгетата да хванат измамниците, когато дойдат за парите. Дядото направил както му казали, сложил в една торба хиляда лева, оставил я пред дома си и зачакал от полицията да му звъннат, че са хванали алоджиите. След като разбрал, че е излъган и измамен и че никой от полицията не го е търсил за съдействие подал сигнал в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство, съобщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *