Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

По жицата` 2018

От 8 януари, понеделник, започва принудителното отстраняване на незаконно изградената въздушна оптична мрежа в жилищните комплекси “Херсон”, “Добруджа” и в централната част на Шумен, съобщи пресслужбата на Община Шумен. Екипи ще махат незаконните жици от стълбовете за улично осветление, по дърветата и по фасадите на жилищни сгради.

От общината се извиняват на гражданите, които ще останат без интернет и телевизия, за причиненото неудобство и отново ги призовават внимателно да проучват предварително операторите, чиито услуги ще използват.

Според Закона за електронните съобщения, чл. 286, ал.1 кабелните електронни съобщителни мрежи трябва да бъдат изградени подземно, напомнят от администрацията. Крайният срок, в който кабелните оператори трябваше да приведат мрежата си в съответствие с нормативните изисквания, изтече преди повече от десет години и общината е твърдо решена проблемът с висящите въздушни кабели в Шумен да бъде решен.

От началото на 2016-та година общинската администрация предприе мерки за тяхното отстраняване и операторите трябваше да вкарат кабелите си под земята. За съжаление, не всички фирми изпълниха предписанията и затова премахването ще продължи и през тази година.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *