Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 372

Умно осветление

Кметът и екипът му посрещнаха сурвакари от ДГ “Звънче”.

Улично осветление, чиято светлина може да се увеличава и намалява и, което дава обратна информация за тъмни лампи или аварии по трасето ще изгражда Община Шумен. Първо в Белокопитово, а после и в общинския център, ако опитът в селото излезе успешен. Новината обяви пред репортери кметът Любомир Христов, след посещение на сурвакарчета от ДГ “Звънче” в кметството.

“Работим по проектирането на подмяна на кабели и осветителни тела и най-вероятно до края на месеца ще подменим в Белокопитово осветлението с LED лампи – умно осветление, експериментално ще го изпробваме там.” – коментира Христов проблема с градското осветление. Във вторник вечерта кметът, заместникът му Боян Тодоров и главния специалист по тока в общината Биляна Иванова обикаляли града да проверят лично къде има проблеми. “В момента няма обратна връзка и, ако не се обади гражданин няма как да знаем, че някъде не свети.” – каза Христов и обясни, че умното осветление ще дава тази обрата информация.

До довечера трябва да светне потъналият в мрак по празниците бул. “Велики Преслав”. Причината за тъмнината било изгоряло електрическо табло.

Шмоко.бг получи няколко снимкови сигнала за тъмнината по бул. “Велики Преслав” по празниците, но според гл. специалист Биляна Иванова проблемът там бил в изгоряло ел. табло и в сряда вечерта булевардът трябвало да светне. За положителен пример кметът Христов даде осветлението на Детелината на входа на Шумен откъм Бургас. “Искаме целия Ришки проход да го осветим, има лампи, които не светят, искаме целия “Ришки проход” като влезеш, да се разбира, че влизаш в град. Смятаме тази година да го направим този булевард.” – допълни темата кметът.

Като основен приоритет за 2018 Любомир Христов посочи работата по проектите по “Региони в растеж”. “Очаквам да приключат някои от процедурите като срок и евентуално следващата или по-следващата седмица ще ви поканим ще направим първа копка в Тракийския квартал, ще разкажем какво ще правим, кои улици ще започнем. Първо там и след това по “Тича”, по “Съединение”. Това ще бъде приоритет през тази година.” – разказа кметът. Работата по цялостното обновяване на учебната база на четири училища се забавя, тъй като има обжалване за две от училищата.

Продължава преасфалтирането на бул. “Симеон Велики” от страната на “Кауфланд”. В четвъртък или петък ще бъде спряно движението и ще бъде затворен “проходът” между двете платна пред супермаркета “Ешрефоглу” в кв. “Тракия”. Светофарът ще бъде премахнат, но стълбовете ще останат и ще бъде монтирана светлинна сигнализация с бягащи светлини за обозначаване отдалеч на пешеходна пътека тип “Зебра”. Такива светлини ще има и на пътеката от “Практикер” до “Кауфланд”. Предстои да бъде довършен списъкът на пешеходни пътеки около учебните заведения, които да бъдат осветени и обозначени, но това по думите на кмета ще стане след зимния сезон.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *